ape ni?





Tuesday, 18 May 2010

BEN ASHAARI : JELAJAH BLOG 4.0



Hohoho Ben sudah bukak siri jelajah blog lagi! 4.0?? ape tu? cam die hard 4.0 je gayanya..

ehem (clearkan tekak sket)..smlm aku cm biasala menyekodeng blog Ben ni pastu menyibukkan diri tanya soklan bersama-sama ngan sorg blogger lain. Ape yang aku tanye?? Oh aku tanya la method nk bg Ben jelajah blog kita cane. Tup2 petang smlm Ben pon kuarla ngan entri Jelajah Blog 4.0 tu. Tp 18x gakla aku pk nk bagi Ben jelajah ke tidak blog aku ni. Bukannye ape aku malu laa..da la aku agak2 buta sket bab2 blog ni huhu..ni pon pg ni baru aku terhegeh2 nak wat entri ni tau setelah aku pk habis-habisan, lmbt sket la tapinya. Boleh kan Ben?


2. Nama samaran dan Nama Blog


Nama samaran?? hmm nama samaran aku takdo. Kt cni mmg aku letak nama betoii la tuuu..sama cm lm FB aku. Bukannye apa spy sng kengkawan aku nk cari aku nnt. Oh tp biasa orang panggil aku Su @ Ila. Mana2 je aku xkisah. Nama blog aku seperti yang tertera adalah hampessblog sbb mula2 nk wat blog dl, puas aku pk nk letak nama ape tp sbb aku xbp nk kreatif makanya aku letak je la nama hampessblog ni sbbnya..aku rs blog aku ni agak2 hampeh kan. Korg rs tak? yelaa..blog aku ni takde subjek yang khusus pon. Contentnya pon caca merba. That's y laaa ahaks!!:P


Mula2 awal tahun ari tu aku tgk org ada blog, aku pon nk ada blog gak. Blog org lain cantik blog aku hampeh. Tp lama2 bila aku menjalankan aktiviti sekodeng blog orang aka blogwalking ni kira aku dah buleh upgrade sket la blog aku muahahhahha (pat my own shoulder!!) apa2 pon the credit goes to my fren (Farra) sbb kerana beliau telah bermurah hati untuk menjadi cikgu aku dan mencadangkan beberapa blog yang ada tutorial untuk aku blaja. Tadaa!! (over tau!!) inilah hasil blog aku yang tak seberapa ni.
Perasaan aku bila da ada blog ni ialah; (skema siot ayat kau!!) aku rasa best sbb aku xyah lagi menulis pakai pen. Blog ni aku anggap mcm jurnal aku. Aku akan letak apa sahaja yang aku suka ikut mood aku. Kt lam ni jugak aku leh simpan n share artikel2 lama aku without hassle n fear. Tanpa perasaan bimbang digigit tikus. Blog ni juga tempat aku nk bg pendpt aku tentang sesuatu isu semasa. Lantakla orang nak kata ape. Yang pasti blog aku ni mcm2 ada kot no!! wakakkakkak..:D (aku da start membebel cm Ben ker nih??)

3. Saya tahu segmen ini melalui------------------------------------------>
uish! of coz la melalui blog empunya diri. Blog En Ben ni kan da masuk lam bloglist aku so aku nampak la bila ada entri baru. Oh cane aku leh tau tentang blog Ben ni mula2 dl.?? mcm aku katakannnn keje aku kan dok menyekodeng blog org jer so aku terjumpa la blog En Ben ni secara xsengaja. Dah bukak baca sket2. Pastu lama2 cm best plak baca bebelan si Ben ni muahahahhah so aku pon terus mskkan dia lm list. See..gigih tak aku. Kenela letak blog org femes seketul dua so nnt klu dia ajar ape2 kira da dapat ilmu baru. Betul tak?
So, En Ben...mekasih yer klu sudi jenguk blog saya ni!:D

6 comments:

farra8979 said...

hihihi.... malu i... ala, same2 blajar kan.. x luak pun ilmu klu share..

Azrul Hisham said...

salam ziarah dari blog ben :)

AROL DSHW said...

salam.
bersiar-siar di sini.
:)

Ila said...

Slm, kepada korang yang sudi jenguk blog kite neh,thanx ya!

atyn zaini said...

salam perkenalan... ;)

Ila said...

Slm perkenalan atyn!! thanx ya!